IZRAČUNAJTE SVOJE PRIHRANKE

Uporabite aplikacijo za izračun prihrankov ter ugotovite, kje, kako in koliko lahko prihranite na posameznih napravah, ki jih vsakodnevno uporabljate. Prihranke izračunate tako, da vnesete v aplikacijo obstoječe velike električne naprave v vašem gospodinjstvu ter na njih izvedete enega ali več priporočenih ukrepov. Več o aplikaciji >

Dodajte Klimatsko napravo

VPIŠITE PODATKE O KLIMATSKI NAPRAVI

Help
Vnesite ustrezno hladilno moč vaše klimatske naprave.
Help
Vnesite ustrezno grelno moč vaše klimatske naprave.
Help
Koeficient energetske učinkovitosti klimatske naprave. Večji koeficient pomeni oznako za večjo učinkovitost. Oznaka se uporablja za prikaz energetske učinkovitosti pri hlajenju.
Help
Koeficient označuje končno zmogljivost ogrevanja in koliko moči je za to potrebno. Prikazuje razmerje vloženo močjo in močjo gretja. Višji faktor prikazuje višjo učinkovitost oz. zmogljivost gretja.

Koliko ur na leto uporabljate klimatsko napravo?

Help
Na porabo elektrike in višino računa vpliva tarifa, v kateri uporabljate klimo ter moč in faktor učinkovitosti naprave. Manjša tarifa velja med tednom ponoči (od 22.00 do 6.00) ter ob sobotah, nedeljah ter dela prostih dnevih cel dan.
  • za hlajenje
    za gretje
  • št. ur
    ur
    ur

INFO O KLIMATSKI NAPRAVI

Klimatska naprava, ki je uvrščena v energetski razred A, se lahko od modela do modela pri porabi razlikuje tudi za več kot 60 odstotkov. Zato moramo biti pozorni na izkoristke pri hlajenju (EER) in pri gretju (COP). Klimatska naprava pridobi razred hlajenja A pri izkoristku (EER), ki je višji od 3,2 in razred gretja A pri izkoristku (COP), ki je višji od 3,6.

Povprečna poraba tipične klimatske naprave na leto

450 kWh/leto

33.97 € / leto (enotarifno)
29.13 € / leto (dvotarifno)

Projekt izvaja:

© 2011 - SODO sistemski operater distribucijskega omrežja z električno energijo d.o.o.